Heilt spesiell


Hei og velkommen, så kjekt at nettopp du har funnet veien til min blogg.

Mitt navn er Kristin og sammen med mannen min har vi to flotte barn på 5 og 9 år. Akkurat nå jobber jeg 50% som frisør og ellers syr jeg litt og koser meg med mine to trollunger.

Våren 2008 startet jeg å sy litt barneklær. Jeg kjøper kun stoffer av god kvalitet og syr helst ikke mer enn ett eksemplar av hvert plagg. Det er viktig for meg å bevare hobbydelen av syingen derfor vil jeg gjerne få lov å være kreativ når jeg får bestillinger.

I september 2013 ga jeg ut boken "Heilt spesiell og Jubel- Sy glade klær til glade barn" sammen med forfatter Ane Sund og Gyldendal Norsk Forlag. Boken kan kjøpes i bokhandlere og på nett.

Min neste bok kommer på lager 15.oktober 2015.

Håper du liker siden min og legg gjerne igjen en liten kommentar når du har vært innom.


fredag 24. februar 2012

Har du lyst å lage hårbånd? *Tutorial*

Jeg har tatt litt bilder og skal prøve å forklare dere hvordan jeg gjør når jeg syr hårbånd. Mønsteret er tegnet selv og fungerer bra på barn fra 2-5 år ca.For å tegne ett eget mønster kan dere se på ett hårbånd dere har fra før og tegne ut fra det, eller rett å slett bare prøve dere frem slik jeg gjorde. Lengden på strikk varierer også alt etter hvor mye strekk og hvor myk strikken er.
Jeg måtte vri hjernen litt for å finne ut hvordan jeg enkelt (og pent) skulle få sydd på strikken nederst på båndet. Her kommer min selvlærte versjon:


Alle delene. Jeg har kantet med overlock, brettet inn og sydd en stikning på den hoveddelen og sydd med overlock langs de lengste kantene på rektangelet.

Slik ser den hoveddelen ut:


Brett endene fint slik at de blir like brede som strikken nederst.


Legg rektangelet rett mot rett med den hoveddelen og strikken oppå. Rektangelet skal ikke ligge midt på den hoveddelen- kun den overlockede kanten på rektangelet skal stikke utenfor på ene siden.

Gjør likt på andre siden, da vil båndet se slik ut:

Snu, brett inn ene sømmen og sy en stikning på fremsiden. Gjør likt på begge sider.

Brett tøyet rundt strikken slik at det ligger pent.

Sy sammen.

Putt inni en merkelapp på undersiden og fest med en søm rett over der det er en søm fra før. Du kan sy en lignende søm på begge sider slik at det ikke er noen åpninger inn til strikken og det forsterkes ytterligere.


Og vips ett ferdig hårbånd:
6 kommentarer:

LaLa`s Loft sa...

Takk, den skal testes :)
God helg :)

od Andulky sa...

Så fint!
Måste prova :-)!

Pippi29 sa...

Hei,
Dette var jo veldig fint! Men hvor store er de ulike delene for å passe til 2-8 år?

Hilsen
Charlotte

Håndlaget av InaPina sa...

Flott forklart!
Ønsker deg en riktig god helg. :)
C

SsSsS sa...

Fantastisk! MÅ prøves!!

Monikum sa...

Flott TUT!! Takker :)