Heilt spesiell


Hei og velkommen, så kjekt at nettopp du har funnet veien til min blogg.

Mitt navn er Kristin og sammen med mannen min har vi to flotte barn på 5 og 9 år. Akkurat nå jobber jeg 50% som frisør og ellers syr jeg litt og koser meg med mine to trollunger.

Våren 2008 startet jeg å sy litt barneklær. Jeg kjøper kun stoffer av god kvalitet og syr helst ikke mer enn ett eksemplar av hvert plagg. Det er viktig for meg å bevare hobbydelen av syingen derfor vil jeg gjerne få lov å være kreativ når jeg får bestillinger.

I september 2013 ga jeg ut boken "Heilt spesiell og Jubel- Sy glade klær til glade barn" sammen med forfatter Ane Sund og Gyldendal Norsk Forlag. Boken kan kjøpes i bokhandlere og på nett.

Min neste bok kommer på lager 15.oktober 2015.

Håper du liker siden min og legg gjerne igjen en liten kommentar når du har vært innom.


lørdag 12. juni 2010

Tutorial-Shorts med ribbkanter i sidene.

Etter at jeg sydde disse shortsene har jeg (og ett par fra sykroken;)) fundert på hvordan man lager dem uten å ha dobbel kant i sidene.Til slutt var det bare å gå opp på syrommet å prøve seg og her er mitt resultat: Først klipper du til de 4 delene og syr sammen de to forstykkene og de to bakstykkene. Forstykkene bør være ca 1 cm smalere enn bakstykkene for å få kanten riktig på siden. Kant nederkanten på baksiden av shortsen: Her ser dere forstykket oppå bakstykket sånn det legges når resten skal kantes.Den ene siden må man begynne kantingen fra skrittet og opp og den andre siden fra livet og ned til skrittet-dersom man har coverpro. (Bruker man vanlig tvillingnål så kan man sy sammen skrittsømmen først slik at man slipper å få en skjøt på hver side der.) Så kanter man sidene sammen og når man kommer til der den bakerste nedre kanten starter bretter man stoffet bak slik og fortsetter å sy i kun forstykket på shortsen slik at den også blir kantet. Slik blir ribben seende ut før den legges bakover på hver side og man syr en stikning ned. Her ser dere hvordan innsiden ser ut. Til slutt ribb i livet eller man kan klippe stoffet høyere i livet og tre i strikk.

10 kommentarer:

Miiaoo sa...

Tack för en bra tutorial! Fina shorts och hon ser väldigt nöjd ut!

Nita sa...

Så søte shortser da :o) Du er jo bare så utrolig flink!! Er det skråbåndsbretter du bruker for å få kantebåndene så fine? Sliter litt med det selv... :o)

God helg!!

KRUMELEJ sa...

Åh, vad glad jag blev när jag hittade denna tutorialen. Tack så mycket för hjälpen. Nu behöver jag inte överhetta mina hjärna med att försöka klura ut det själv :D Återigen TACK!

Heilt spesiell sa...

Nita: Jeg har coverpro maskin med kantebåndsapparat:)

Wimsan Mari sa...

Tack för den beskrivningen. Shortsen blev ju hur coola som helst !

Astrid Hemsydd sa...

Tusen takk for fin beskrivelse!
inspirerende som alltid å titte innom hos deg. Har nettopp sydd Plum Tree kjolen fra Ottobre 3/2010 etter at jeg så den hos deg. Mer inspirerende her inne enn i bladet! Takk for en ale tiders blogg :-)

rockefår sa...

Takk skal du ha for tutorial - dette så litt bedre ut enn knotinga mi natt til søndag forrige uke.

Jeg ville sy ferdig en liknende shorts før denne ukas ferie i Provence, og klødde meg litt i hodet og gøyv på et forsøk som desverre ikke blei like pent som dette. Så neste gang ville jeg gjøre det annerledes, og slik som dette blir nok best, ja!

Kommer nok bilde av den ikke så perfekte shortsen min snart - når ferien er over imorra(/idag).

MinaMirakel sa...

Så bra tutorial, väldigt pedagogisk!/Åsa

Nita sa...

Ah... så heldig du er da som har så fint utstyr :o) Blir jo ett strålende resultat ;o)

Anki sa...

Tusen tack för en supertutorial! Kjempeflotte shorts!