Heilt spesiell


Hei og velkommen, så kjekt at nettopp du har funnet veien til min blogg.

Mitt navn er Kristin og sammen med mannen min har vi to flotte barn på 5 og 9 år. Akkurat nå jobber jeg 50% som frisør og ellers syr jeg litt og koser meg med mine to trollunger.

Våren 2008 startet jeg å sy litt barneklær. Jeg kjøper kun stoffer av god kvalitet og syr helst ikke mer enn ett eksemplar av hvert plagg. Det er viktig for meg å bevare hobbydelen av syingen derfor vil jeg gjerne få lov å være kreativ når jeg får bestillinger.

I september 2013 ga jeg ut boken "Heilt spesiell og Jubel- Sy glade klær til glade barn" sammen med forfatter Ane Sund og Gyldendal Norsk Forlag. Boken kan kjøpes i bokhandlere og på nett.

Min neste bok kommer på lager 15.oktober 2015.

Håper du liker siden min og legg gjerne igjen en liten kommentar når du har vært innom.


søndag 14. februar 2010

En av to:) Edit: Begge er klare!

First of all I would like to give a small message to some "friends" from Finland(They know who....): You can all take a deep breath and sleep well tonight- this pattern is ALL MINE. ******* Så over til kjolen;) Dette er en av to bestillt til ett søskenpar jeg kjenner. Herlige stoffer fra Jny design/cetho og litt ribb fra Jofotex. Størrelsen er 104.Syns det gjorde seg bra med hette på som tok igjen skyestoffet på ermene.Pris på denne er 470. Edit: Der var begge klare.Den andre er i str 86. Også her herlige stoffer fra Jny design og Jofotex.(390 for denne) Hetten er ikke så veldig lang for da kommer den fort i veien når jakke og ytterklær kommer på men en liten spiss har den fått.

29 kommentarer:

mamma i nord sa...

Ja der fikk de en direkte beskjed gitt.

You go girl !!

Som alltid, nydelig kjole, og farge comboen var hærlig.

Lykke sa...

Flott kjole! You rock girl, keep it going!

mumi sa...

Vanvittig hærlig kjole. Likte godt at ermene og hetten er i samme stoffet. skikkelige gladfarger som vanlig fra deg:)

Elisabeth sa...

OHHHHHH!! Som jeg gleder meg!! Den var jo knallfin!!

Annemor sa...

Dødskul :D

SkrekkogGru sa...

kul, tøff, morsom og spesiell! Jeg tror faktisk jeg liker alt du lager!

Anemone.made sa...

Kjempeflott! Godt du gir dem beskjed!!! Du lager utrolig masse flott og setter fargene så fint sammen! Det blir så "friskt"!!!

Elisabeths salgsblogg:: sa...

Jeg og liker alt fra din kant, og stiller meg hundre prosent bak ditt design;)

Anonym sa...

superflott snuppa. hev deg over. DU er best ingen protest ;P

emma-li

MinaMirakel sa...

Underbar klänning, jättesnygg tygkombination./Åsa

Hello sa...

Härlig som vanligt!

Menar du att du fått "kommentarer" från over there?

Litefrø sa...

Knall flott kjole!

yOU GO GIRL!

SiriR sa...

Stilig kjole med kul applikasjon:)

Hello sa...

Trist när det blir på det viset! En direkt kontakt hade ju varit enklare att hantera! Du är ju inte direkt ensam... Hoppas det inte kommer nåt mer surt efter!

JuMel sa...

Jättefin som vanligt!!!

KroKKoFin sa...

Du har verkligen känsla för det där med att kombinera ihop olika tyger. Så vågad hade jag aldrig kunnat vara...och dessutom få till det så bra som du får.

Magi© sa...

Knall stilig!! :D

Monikum sa...

kanon flott kjole. Heilt Spesiell!!!
.. Som alt det andre du lager!!!
Stå på Kristin, du inspirerer med DITT!!
Klem!

Gunnhild sa...

denne var skikkelig helrlig!!
digger den!

rockefår sa...

Knallfine!!!!! Rødt og lilla er veldig flott og i tillegg legger du på fine kontrastfarger - nydelig!
Hva er det forresten som skjer? Har du fått negative kommentarer i bloggen eller mail fra negative "venner"?

Du er iallfall til glede og inspirasjon for meg! Jeg digger dine herlige plagg, sydd heilt perfekt av heilt spesiell!!

Anonym sa...

Dina kläder är fina och tygkombinationerna inspirerande! Och det är ok att sy utav mönster som någon annan ritat, men att sälja dem utan tillstånd är inte rätt, utan direkt olagligt.

Jag vet att jag inte är den enda som kontaktade Ottobre, och jag funderade länge och väl först. Om någon skulle använda Min design utan tillstånd, skulle jag då vilja få veta det? Ja, det skulle jag, jag skulle inte vilja att den som gör så, skulle bli underrättad först och låta denne bara "städa bort sitt fel". Så var saken avgjord. Jag kontaktade Ottobre mycket sakligt och frågade om du ev. har lisens till deras mönster, eftersom det är möjligt det också. Tydligen hade du inte det, så det är helt onödigt att bli sur. ;)

I Finland är vi mycket noga med copyright, och vi håller även andras sida än "våra egnas", exempelvis då en tidnging publicerade mönstret på baktus-halsduken och påstod att det bara var en norsk tradition, blev ganska många stickare upprörda, dirket arga. Halsduken kan vara traditionell, men namnet baktus var inte det, och halsduken hade redan en designer. (pinsamt nog, kommer jag inte ihåg hennes namn, jag är så dålig på namn...)

Om det är fler som syr utav andras mösnter utan licens, påpeka gärna dem eller anmäl åt den som innehar copyrighten, det kan ju vara av oförstånd man gör så. ;)

Lycka till med bloggen och egen design! :)

-Petra

Heilt spesiell sa...

Petra: Jeg skal fortelle hvorfor jeg reagerte negativt:
Fordi jeg hadde ingen aning om at det jeg gjorde ikke var lov.Jeg trodde copyrighten gjaldt dersom man ritate av ett mønster og solgte videre.Jeg hadde jo faktisk ikke vært så dum at jeg henviste til Ottobre dersom jeg visste det?Det gjorde jeg så at flere syere kunne kjøpe deres blad.
Derfor syns jeg det hadde vært på sin plass å kontakte meg først av dere som kontaktet Ottobre.
De fleste mønstrene jeg har brukt fra Ottobre senaste tiden har jeg forandret så mye på at det neppe kan kalles kopi-men de gangene jeg har brukt "anemone" tunika f.eks er ikke endringene så store selv om jeg også her har forlenget ermene,gjort modellen smalere,endret legget forann og gjort ermene andreledes nederst.
Men flott at du skriver en kommentar her syns jeg.
Og jeg skal nok passe på å ikke bruke Ottobre sine mønster for salg mer(jeg gjorde det faktisk i god tro...men det går jo kjempebra å tegne selv også.

Så håper jeg denne saken straks er ute av verden og du kanskje kan formidle via forumet det jeg skrev her?

Singh sa...

Wow, så fina saker du gör. Jag lägger till dig i min blogglista!

Anonym sa...

Tack för ditt svar!

Jag förmedlar vidare ditt meddelande. :)

Om det är väldigt vanligt med att sy (och sälja) kläder med andras mönster, kanske det kunde vara bra att skriva om det i din blogg någon gång, helt allmänt? Ifall det är andra som tänkt lika om copyright som du. Bara som en idé.

Och min åsikt är att om du använder Ottobres mönster men ändrar mycket, så att man inte längre kan säga att det är en kopia, så är det ditt mönster. Det finns inte så många sätt att rita t.ex. ärmar på, eller hur? :)

Jag kommer och hälsar på här igen, det här är en blogg som man blir på bra humör av. <3

-Petra

Heilt spesiell sa...

Ja jeg burde nok skrevet eget mønster på endel, men tenkte det var enklere for andre nye sybloggere å forstå og prøve selv om jeg skrev hvor grunnmønsteret var hentet fra og hvilke endringer som ble gjort.

Uansett saken er ut av verden fra min side nå.

På det norske syforumet har det vært en superstor diskusjon nå i etterkant hvor de fleste er like overasket som meg-så jeg tror nok de fleste har fått med seg at det ikke er lov å kopiere mønster fra Ottobre eller andre å selge for salg;)

Ha en flott dag:)

Minelo sa...

Fantastiska!

HobbyHjerte sa...

Kjempeflotte kjoler. Herlige stoffkombinasjoner, sprudlende farger og flott design, DITT design ;) Stå på videre, vi er mange som henter MYE inspirasjon hos deg. Tusen takk :)

LilleLeo sa...

Grisefine, rett og slett!

HobbyMegHer sa...

Nydelige klær som alltid!
Du er en kunstner!!! :)

Stoooor klem fra Lille-T.