Heilt spesiell


Hei og velkommen, så kjekt at nettopp du har funnet veien til min blogg.

Mitt navn er Kristin og sammen med mannen min har vi to flotte barn på 5 og 9 år. Akkurat nå jobber jeg 50% som frisør og ellers syr jeg litt og koser meg med mine to trollunger.

Våren 2008 startet jeg å sy litt barneklær. Jeg kjøper kun stoffer av god kvalitet og syr helst ikke mer enn ett eksemplar av hvert plagg. Det er viktig for meg å bevare hobbydelen av syingen derfor vil jeg gjerne få lov å være kreativ når jeg får bestillinger.

I september 2013 ga jeg ut boken "Heilt spesiell og Jubel- Sy glade klær til glade barn" sammen med forfatter Ane Sund og Gyldendal Norsk Forlag. Boken kan kjøpes i bokhandlere og på nett.

Min neste bok kommer på lager 15.oktober 2015.

Håper du liker siden min og legg gjerne igjen en liten kommentar når du har vært innom.


mandag 14. desember 2009

Tunika og joggebukse

Siste rest av rosa med røde prikker stoffet mitt*snufs*....kanskje jeg rett å slett må bestille litt mer fra Tygpyssling.Jeg syns akkurat de fargene er helt nydelige. Str 110.Blir spennende å se om bestilleren er fornøyd. Jeg har altfor lite rosa og lilla stoffer.Dette er en gjenganger hos små prinsesser så jeg må nok på jakt etter flere kule stoffer i de fargene. Stoff fra S&S,Tygpyssling og Jofotex. (350 for tunika,330 for bukse)

7 kommentarer:

SiriR sa...

Enda et søtt sett i fine farger!
-med to jenter i huset merker jeg at det går en del rosa og lilla ja:)

Monica sa...

Du lager så flotte klær! Ett spørsmål (fra en fersk syerske): Hvordan lager du den fine kanten rundt halsen? Hvilket stoff bruker man, og hvordan får alle det så pent?

Håper på svar!
Monica

Heilt spesiell sa...

Jeg har en egen maskin til det.Klipper remser av interlock på 5 cm. Maskinen er en coverpro 1000 (Janome)

englemor sa...

For noen fantastiske klær du syr- ble bare så super inspirert!!! Er helt ny i symaskinens verden, men synes det er knall gøy å sy barneklær. Fant deg via dill og dalla og er glad for det ;-)

Mvh Hilde

Monica sa...

Takk for svar. MÅ man ha en egen maskin, eller kan vanlige maskiner klare det? Hvilken maskin syr du ellers på? Skal kjøpe ny, og vipper mellom Husquarna Emerald 203 og Janome dc4100.

Takk igjen!

Lotta@TroublemakerStreet sa...

Hei,

Nå var jo ikke spørsmålene om kantene til meg, men siden jeg så at bloggeieren ikke har fått svart (sikkert travelt i juletida), svarer jeg likegodt...

Nei, man trenger ingen egen maskin til slike kanter (men man kan også bruke en dekksøm-maskin eller en overlocker med dekksømsmulighet), det er også enkelt å gjøre med vanlig symaskin. Det greieste er å bruke en tvillingnål (kjøpes billig på eBay eller stikk innom en symaskinforhandler), men man kan også sy to sømmer ved siden av hverandre. Minuset med det siste, er at man må strekke stoffet en god del for at sømmen ikke skal briste når f.eks. skjorta dras over hodet, og man får da ikke like fine stikninger. Men med tvillingnål blir det noe elastisitet i sømmen. Man kutter remser av T-skjortestoff, ribb el. lign. som man bruker til kantebånd. Dette er så enkelt og greit, spesielt hvis man har en lang linjal og en rullekniv! Legg først båndet med rette mot toppens rette og sy på båndet med en rettsøm (helst elastisk rettsøm, men du kan også bruke en veldig smal sikk-sakk). Man folder så båndet over, og syr det fra rettsiden med tvillingnålen. Etterpå trimmer du bort det overskytende stoffet på innsiden. Man kan også brette kanten inn på innsiden, slik at du får en like perfekt kant der, men det kan bli litt vel klumpete.

Hvordan man avslutter båndet, finnes det flere muligheter for. En mulighet for halsåpninger er å ikke sy sammen ene skuldersømmen, og heller sy den når båndet er sydd på, da sys både skuldersøm og bånd i en og samme operasjon. Tror særlig det er mange som benytter denne muligheten når de syr på overlocker. Man kan også måle åpningen på forhånd og sy båndets ender sammen rette mot rette før sømmen presses flat og en del av sømmonnet trimmes bort, slik at man får gjemt sømmen (plasser den midt bak). Nåle så på båndet rundt hele halsåpningen (del først i fire deler, nål så mellom disse igjen etc. til du har fått det nålet pent rundt hele kanten). Man kan også sy båndet på og la det overlappe ca. en centimeter og brette inn den siste kanten (press den helst så den blir så flat som mulig og enklest mulig å håndtere når du bretter over og syr fast med tvillingsømmen). Det er sikkert flere måter å gjøre det på, men disse er de jeg har sett eller prøvd (gjorde mine første slike nå i høst).

Jeg fant en veldig fin "tutorial" for hvordan dette kan gjøres, med trinn-for-trinn anvisninger og flotte bilder. Ta en titt på den her:
http://kokalal.blogspot.com/2008/09/sy-kantband-i-trik.html

Lykke til! :)

Lotta@TroublemakerStreet sa...

Ooooops, glemte en ting... Monica, ville bare legge til at jeg har en helt enkel maskin, en Husqvarna Emerald 116. Er kjempefornøyd med denne, men har lurt litt på å kanskje oppgradere til modell 203, fordi den har de ekstra sømmene jeg savner på den jeg har, samtidig som den har den samme kvaliteten osv. som jeg opplever at den jeg har allerede, har. Den er veldig traust og surrer og går uansett hvor lenge jeg holder på, og den er rett og slett lettere å ha med å gjøre enn maskinene jeg har brukt før og det er deilig at den alltid har fullt trøkk på nåla, ikke noe "stønning og klaging" når jeg skal sy noe som er veldig tykt eller noe sånt (når den skal gjennom noe tykt, regulerer den kraften selv, så nåla går like greit gjennom som på et tynt stoff - kjekt!). Har sydd på mange forskjellige maskiner oppigjennom, min forrige var imidlertid en Huskystar (Husqvarnas billigsere - den ble gjerne "lunefull" og kunne fuske litt hvis jeg hadde holdt på lenge, og kunne teste tålmodigheten min ved å være kravstor ift. perfekt trådspenning. I sammenlikning gir denne maskinen en følelse av mye bedre kvalitet inkl. byggekvalitet). Det eneste jeg egentlig savner med den jeg nå har, er applikasjonssting, satengsøm og et par andre (jeg ikke engang kommer på akkurat nå ;) ) - jeg har overhode ikke behov for noen dyr broderimaskin eller noe sånt. Det eneste broderiet jeg nok kommer til å gjøre, er ting jeg allerede har testet litt på den jeg har, dvs. frihåndbroderi på applikasjoner - veldig gøy med en stipple/stoppefot! Med andre ord, Emerald 203 har lassevis med muligheter for en som meg og skal jeg oppgradere, er den drømmemaskinen for meg!! :)

Modellen fra Janome kjenner jeg overhode ikke til, så jeg kan ikke si noe om den...

Lykke til med maskinkjøpet og god jul! :)