Heilt spesiell


Hei og velkommen, så kjekt at nettopp du har funnet veien til min blogg.

Mitt navn er Kristin og sammen med mannen min har vi to flotte barn på 5 og 9 år. Akkurat nå jobber jeg 50% som frisør og ellers syr jeg litt og koser meg med mine to trollunger.

Våren 2008 startet jeg å sy litt barneklær. Jeg kjøper kun stoffer av god kvalitet og syr helst ikke mer enn ett eksemplar av hvert plagg. Det er viktig for meg å bevare hobbydelen av syingen derfor vil jeg gjerne få lov å være kreativ når jeg får bestillinger.

I september 2013 ga jeg ut boken "Heilt spesiell og Jubel- Sy glade klær til glade barn" sammen med forfatter Ane Sund og Gyldendal Norsk Forlag. Boken kan kjøpes i bokhandlere og på nett.

Min neste bok kommer på lager 15.oktober 2015.

Håper du liker siden min og legg gjerne igjen en liten kommentar når du har vært innom.


fredag 9. oktober 2009

Test test...ikke helt fornøyd.

Saken er den at jeg har en bestilling på 2 heldrakter og hun som bestiller vil gjerne ha knapp forann. Jeg har sett mange som minner om denne genseren men får det ikke helt til å stemme.Den blir bulkete og rar når jeg legger den flatt på gulvet. Som om det er for mye stoff bak?Må jeg ha bredere stykke forann når jeg gjør slik? Noen tips? Den fungerer bra live syns jeg,da syns det ikke..hm... Snuppa ble ihvertfall glad så det er aldri så galt at det ikke er godt for noe;)

14 kommentarer:

LizA sa...

Nu är jag inte så haj på norska, men du gillar inte att det bubblar sig? Nu vet jag inte hur du gjort, men det ser ut på molnplaceringen i sprundet som att du har klippt bort en bit, innan du har kantat? Jag brukar klippa vanlig rund hals, och sen klipper jag bara upp rakt ner, en bit. Klipper alltså inte bort något. Hänger du med?

LizA sa...

Just ja, fin tröja oxå :) Gillar verkligen dom orange molnen.

Heilt spesiell sa...

Ja jeg klippet bort litt.Da må jeg prøve med kun ett rett hakk ned! Tusen takk for tips!

SiriR sa...

Ser ofte på møster at stykket foran er litt bredere enn bak, så kanskje det og??
Ellers har jeg ikke testet din løsning i stretchstoff.

Genseren ser nå fin ut på den søte jenta di:)

Ett Tu Tre sa...

Tröjan är jättefin, jag älskar färgen och jag ser att du fått hjälp av Liza ,men jag vill tillägga att jag dessutom klipper två vågräta små hack i botten av sprundet så det blir som ett upp och nervänt T, och sen syr jag inte ihop mudden utan börjar och slutar kanta i sprundbotten. Låt mudden ligga över sprundkanten och änden går ner i den ena vågräta snittet.På det viset ligger mudden på vardera sida om sprundet exakt emot varandra, och du behöver aldrig böja eller svänga mudden i sprundbotten. När mudden färdig sydd vränger jag tröjan på avigsidan, knipper tag om mudden och bottensnittet och syr en förstärkt raksöm vågrätt över så nära snittkanten som möjligt men ändå så att det inte blir något hål. klipp bort överflödig muddväv.Pressa. Det lilla lilla rynk som blir kan täckas med något litet styrkpåmärke eller dylikt om man vill.

Anne sa...

Jeg synes den så veldig fin ut på! Det er vel det viktigste!!! :-)

Monica Therese sa...

Den ble ihvertfall veeeeldig fin på!! De orange skyene er superflotte!!

Retro Elephant sa...

Superfin!

//Lina

od Andulky sa...

Jättefin! Jag klipper också bara rakt ner. I min senaste hoodie har jag gjort ungefär som ett tu tre.

Astrid Hemsydd sa...

Herlig genser på skjønn jente! Jeg har tenkt på å sy en hettegenser med sånn åpning - kjekt å lese tipsene du har fått.

Jeanette sa...

Ursnygg tygkombo!

Moi! sa...

Underbar färgkombination!

Beppe sa...

Så utrolig masse flott du har laget!! Har virkelig nytt synet av siden din, og alt det fine du har produsert! - også er det så godt å lese at du ber om frie tøyler, når noen ønsker å bestille av deg :) Har akkurat samme filosofi selv.
Om du klipper halsen rett ned, istedenfor å klippe den til, så blir åpningen bedre, men jeg syntes nå den ble flott som den var også jeg da :) Klem Beppe

Kaoz sa...

Kjempefin modell, og så herlig fargekombo=)