Heilt spesiell


Hei og velkommen, så kjekt at nettopp du har funnet veien til min blogg.

Mitt navn er Kristin og sammen med mannen min har vi to flotte barn på 5 og 9 år. Akkurat nå jobber jeg 50% som frisør og ellers syr jeg litt og koser meg med mine to trollunger.

Våren 2008 startet jeg å sy litt barneklær. Jeg kjøper kun stoffer av god kvalitet og syr helst ikke mer enn ett eksemplar av hvert plagg. Det er viktig for meg å bevare hobbydelen av syingen derfor vil jeg gjerne få lov å være kreativ når jeg får bestillinger.

I september 2013 ga jeg ut boken "Heilt spesiell og Jubel- Sy glade klær til glade barn" sammen med forfatter Ane Sund og Gyldendal Norsk Forlag. Boken kan kjøpes i bokhandlere og på nett.

Min neste bok kommer på lager 15.oktober 2015.

Håper du liker siden min og legg gjerne igjen en liten kommentar når du har vært innom.


onsdag 4. november 2009

Nattkjole

Sterkt inspirert av "Ett tu tre" har jeg også laget en nattkjole. Denne er str 104 og stoffer er fra Jnydesign+litt ribb fra Jofotex. Jeg har våget meg på å lage topcoversømmer(er det hva det heter mon tro???) med cp`en.Det var endel arbeid og mye måtte rekkes opp men ble ganske ok til slutt.Ble ikke til at jeg testet fallguiden idag heller så det får bli på neste prosjekt.(Fallguiden=skummelt)

9 kommentarer:

Kaoz sa...

Herlig nattkjole =D Og kjempestilig med topcoversøm.

Lotta@TroublemakerStreet sa...

Heisan, Så koselig nattkjole! Synes det er kjempestilig med toppsøm med synlig overkasting. Er det baksiden av en trippel coversøm (dekksøm) du har brukt, så baksiden bare har tre rette sømmer? Ellers er det jo vanlig å bruke flatlock-sømmen (to- eller tretråders) til slike sømmer, da kan man legge stoffet rette mot rette (for å få overkastet synlig søm som likner den du har brukt) eller vrange mot vrange for å få stigesøm synlig. Etter å ha sydd drar man stoffet fra hverandre og sømmen blir flat. Men det ser jo ikke ut som om du har brukt en flatlock, fordi sømmen din jo har en rettsøm midt i, det har ikke flatlocken (da ville den ikke kunne flatet ut). Hvis du ikke har brukt en dekksøm, kan du ha brukt en vanlig 4-tråders overlocksøm (ser jo mye ut som det), men med stingplaten som er for dekksøm og senket kniv? Jeg er ganske ny ift. overlock, fikk nettopp mitt nye Huskylock-vidunder, så jeg forsøker å lære... :)

MinaMirakel sa...

Fina färger ihop!
Och sömmer blev ju kanon./Åsa

Anna-Snoddas sa...

Underbart! :) Härliga färger och sömmar!

SiriR sa...

Så lekker, luksus med så fin nattkjole:)

Heilt spesiell sa...

Lotta: Kom ikke inn på siden din-jeg har brukt baksiden av en trippelsøm på coverproen ja.Må nok prøve en av de andre metodene du skriver også en dag ja.Særlig den hvor en overlocker for så å dra sømmen.Ser ikke det helt for meg gitt...


Tusen takk alle sammen!

Ett Tu Tre sa...

Så fint det blev, och roligt att kunna ispirera. Det gröna tyget med röda kaniner är riktigt glatt, och särskilt som du har gjort ärmarna röda. Topcoversömmarna ser fina ut tycker jag, men så har jag ju ingen sån maskin utan får nöja mig med hushållsmaksinens olika valmöjligheter. Hoppas den nya ägaren sover gott i sitt nya nattlinne.

Doris_Assar sa...

Snygg!!

Hello sa...

Jättefint!

Jag har försökt och till slut gett upp, med att få till baksidan på täcksömmen så där. Men så hade jag fått för mig att jag skulle ha mittsömmen i skarven mellan tygerna och det går inte att sy så med Evolven. Nu ser jag ju att det inte alls är nödvändigt. Det här var ju jättesnyggt!

Och du - testa flatlocken! Jag gjorde det häromsistens på ett par byxor och det blev riktigt snyggt!